Σελίδες

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

Μονιμοποίηση… της ομηρίας των συμβασιούχων

  Τα φιλοκυβερνητικά «παπαγαλάκια» τόσο στα μέσα ενημέρωσης όσο και στα μέσα  κοινωνικής δικτύωσης επιχειρούν να εμφανίσουν την τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση με την οποία καταργεί ορισμένα από τα χρονικά περιθώρια που ορίζει το προεδρικό διάταγμα Παυλόπουλου για την υπογραφή συμβάσεων εργασίας ως το πρώτο βήμα για την μονιμοποίηση των συμβασιούχων.
Η αλήθεια βεβαίως δεν έχει καμία σχέση με αυτή την «εκτίμηση» αφού ουσιαστικά με την συγκεκριμένη ρύθμιση το μόνο που επιδιώκεται είναι να δοθεί η δυνατότητα στους φορείς να διευρύνουν το συνολικό χρόνο αθροιστικά των συνεχομένων συμβάσεων εργασίας.

Η κυβέρνηση γνωρίζει καλά ότι σε αρκετές περιπτώσεις οι συμβάσεις εργασίας στις υποστηρικτικές υπηρεσίες έχουν πλησιάσει το 24μηνο και σε κάποιες περιπτώσεις το έχουν υπερβεί με αποτέλεσμα οι υπηρεσίες επιτρόπων να μην υπογράφουν εντάλματα και να προκύπτουν σοβαρά προβλήματα στην πληρωμή των συμβασιούχων. Με την τροπολογία λοιπόν η κυβέρνηση επιχειρεί να διευρύνει το χρόνο των συνεχόμενων συμβάσεων πέραν του 24μηνου αφού εξαιρεί στον υπολογισμό τον χρόνο που διανύθηκε με συμβάσεις έργου.
Αυτό βεβαίως δεν έχει καμία σχέση με μονιμοποίηση των συμβασιούχων αλλά με μονιμοποίηση της ομηρίας των συμβασιούχων με προφανή σκοπό να τους χρησιμοποιήσει ως σίγουρη εκλογική πελατεία.
Είναι γνωστό ότι το Υπουργείο Υγείας έχει αρνηθεί:
– να δεχθεί την πρόταση του εργατικού κινήματος για μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου θεωρώντας ότι αυτό δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί.
– να συστήσει οργανικές θέσεις στις υποστηρικτικές υπηρεσίες αφού δια στόματος Υπουργού Υγείας αυτές τις υπηρεσίες δεν χρειάζεται να έχουν μόνιμο προσωπικό.
Δεν μπορεί να μείνει ασχολίαστο το γεγονός ότι η ημερομηνία που είναι καταληκτική για αυτές τις συμβάσεις είναι η 31-12-2018 και πάνω από τα μισά νοσοκομεία (όπως ομολόγησε σε πρόσφατη συνάντηση ο υπουργός υγείας κ. Ξανθός) δεν έχουν προχωρήσει στην υπογραφή τέτοιων συμβάσεων.
Για όσους καλλιεργούν τέτοιες αυταπάτες και μοιράζουν υποσχέσεις στο προσωπικό των υποστηρικτικών υπηρεσιών που έχουν υπογράψει συμβάσεις εργασίας θα πρέπει να αναζητηθεί αν αυτοί το κάνουν από άγνοια ή αν συνδέονται με τους διαδρόμους της οδούς Αριστοτέλους.
ΥΓ. Είναι προφανές ότι η συγκεκριμένη τροπολογία δεν συσχετίζεται με τις συμβάσεις του επικουρικού προσωπικού και τα προβλήματα στην πληρωμή του που εμφανίζονται, αφού αυτό το προσωπικό δεν έχει υπογράψει με τα Νοσοκομεία συμβάσεις έργου.
πηγή: http://ygeionomikoi.gr