Σελίδες

Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2017

Η κυρία Αχτσιόγλου εξαπατά για δήθεν αυξήσεις στον κατώτατο μισθό.


αχτσιόγλουΟι νέες υποσχέσεις της Υπουργού Εργασίας για άυξηση του κατώτατου μισθού, αποτελούν μια ακόμη προσπάθεια εξαπάτησης της κοινής γνώμης και ιδιαίτερα των 600.000 χαμηλόμισθων.
Η κυρία Αχτσιόγλου είτε ξεχνά, είτε κάνει ότι ξεχνά πως με βάση το 2ο μνημόνιο της κυβέρνησης Παπαδήμου (ν. 4046/2012), το οποίο ψήφισαν και στήριξαν στην πλειοψηφία τους οι βουλευτές όλων των παλαιομνημονιακών κομμάτων (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ) εκδόθηκε και εφαρμόστηκε η “δρεπανηφόρα” εγκύκλιος για τους μισθούς του υπουργείου εργασίας τον Μάρτιο του 2012.
Βάσει του άρθρου 4 αυτής της εγκυκλίου, σε εφαρμογή του ν. 4046/2012 ισχύουν τα εξής:

“Από 14-02-12 και μέχρι το ποσοστό της ανεργίας να διαμορφωθεί κάτω του 10%, αναστέλλεται η εφαρμογή όρων συλλογικών συμβάσεων εργασίας, διαιτητικών αποφάσεων, Υπουργικών Αποφάσεων ή διοικητικών πράξεων κανονιστικού χαρακτήρα, που προβλέπουν αύξηση των αποδοχών των εργαζομένων, δηλαδή των μισθών ή ημερομισθίων ή του βασικού μισθού, περιλαμβανομένων της υπηρεσιακής ωρίμανσης καθώς και του επιδόματος πολυετίας, χρόνου εργασίας, τριετίας, πενταετίας κ.λπ.”.
Από τη στιγμή που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με το 3ο μνημόνιο αποδέχτηκε πλήρως και το 1ο και το 2ο μνημόνιο και όλες τις δεσμεύσεις που απορρέουν από αυτά, είναι σαφές ότι η Αχτσιόγλου με τις υποσχέσεις της για αυξήσεις στον κατώτατο μισθό το μόνο που κάνει είναι ότι εξαπατά τους εργαζόμενους και το λαό.