Σελίδες

Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017

Επικουρικοί και συνάδελφοι με συμβάσεις ΟΑΕΔ: Το ΜΕΤΑ Υγειονομικών προτείνει άμεσες παρεμβάσεις και δράσεις από την ΠΟΕΔΗΝ.

    Κανένας εφησυχασμός για επικουρικούς και συμβάσεις ΟΑΕΔ.Δημοκρατική και με όρους συνδικάτου λειτουργία της ΠΟΕΔΗΝ. 
       
    Την ανάγκη να λειτουργήσει τακτικά η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕΔΗΝ γεγονός που θα αποτρέψει μονομερείς ενέργειες από την πλευρά της πλειοψηφίας, ζητά με έγγραφό του ο εκπρόσωπος του ΜΕΤΑ Υγειονομικών στην ΕΕ της ΠΟΕΔΗΝ, Α. Μακρής.
    Με το ίδιο έγγραφο, ο εκπρόσωπος του ΜΕΤΑ Υγειονομικών ζητά η Ε.Ε. να συζητήσει μια σειρά θέματα που έχουν επείγοντα χαρακτήρα και απαιτούνται άμεσες παρεμβάσεις.
    Στο έγγραφο που απέστειλε ο εκπρόσωπος του ΜΕΤΑ Υγειονομικών στην ΕΕ της ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει:

    Παρ` ότι στην προηγούμενη Ε.Ε συμφωνήθηκε η τακτική ανά 10ήμερο συνεδρίαση του οργάνου, η συμφωνία αυτή δεν τηρήθηκε. Η συνεδρίαση στις 6/11/2017, θα πραγματοποιηθεί μετά την παρέλευση ενός μήνα περίπου. Το ΜΕΤΑ Υγειονομικών επανέρχεται για πολλοστή φορά στο ζήτημα της δημοκρατικής λειτουργίας της ΠΟΕΔΗΝ με όρους συνδικάτου. Οι αποφάσεις, ο δημόσιος λόγος, οι δράσεις και οι όποιες παρεμβάσεις, δεν μπορεί να είναι υπόθεση των παρατάξεων που συγκροτούν την πλειοψηφία. Η τακτική συνεδρίαση της Ε.Ε. οι ψηφοφορίες στα όργανα, η ακριβής και πλήρης αποτύπωση αλλά και η υλοποίηση των αποφάσεων που λαμβάνονται καθώς και η ενημέρωση και διαπαραταξιακή συνεννόηση,  είναι στοιχειώδης κανόνες λειτουργίας του συνδικάτου τους οποίους η πλειοψηφία καταστρατηγεί συστηματικά.
    Το ΜΕΤΑ Υγειονομικών προτείνει στην επικείμενη συνεδρίαση (6/11/2017), να τεθούν προς συζήτηση τα εξής ζητήματα:
    1. Η άρνηση παρέδρων να υπογράψουν εντάλματα πληρωμής επικουρικών που οι συμβάσεις τους υπερβαίνουν το 24μηνο αλλά και η τακτική Διοικήσεων Νοσοκομείων που καλούν εργαζόμενους να υπογράψουν «ψαλιδισμένη» παράταση της θητείας τους, προκειμένου να μην υπερβεί το ανωτέρω χρονικό όριο. Η εμπειρία που υπάρχει από την τοπική αυτοδιοίκηση και το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των επικουρικών, εργάζεται στα Νοσοκομεία 3 και 4 χρόνια δεν αφήνει περιθώρια εφησυχασμού. Υπάρχει ανάγκη για άμεση παρέμβαση της Ομοσπονδίας.
    2. Η επικείμενη λήξη της σύμβασης των συναδέλφων του ΟΑΕΔ.
    Η  αναφορά του κ. αναπληρωτή υπουργού υγείας για την πρόθεση της Κυβέρνησης να παρατείνει τις εν λόγω συμβάσεις για ένα επί πλέον έτος, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να καλλιεργήσει κλίμα εφησυχασμού στην ΠΟΕΔΗΝ. Απαιτείται παρέμβαση και δράσεις ώστε να μη φτάσουμε «προ τετελεσμένων». Πρέπει να λάβουμε υπ` όψιν τα ασφυκτικά χρονικά όρια που υπάρχουν, εν όψει εορτών αλλά και του συνεδρίου της ΠΟΕΔΗΝ. Οι παρεμβάσεις και οι δράσεις της Ομοσπονδίας και σε αυτό το ζήτημα πρέπει να αποφασιστούν στη συνεδρίασή μας.
    Η διασφάλιση της εργασίας των συναδέλφων που εργάζονται με ελαστικές σχέσεις εργασίας και οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, πρέπει να είναι ανάμεσα στις προτεραιότητες πάλης της ΠΟΕΔΗΝ. Οι πλήρεις, ασφαλείς και ποιοτικές υπηρεσίες υγείας καθώς και τα εργασιακά δικαιώματα, καταστρατηγούνται με την υποστελέχωση και τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις.
    1. Οι εκλογικές διαδικασίες για το συνέδριο της ΠΟΕΔΗΝ.
    Ενώ έχουν ολοκληρωθεί οι εκλογές σε πολύ μεγάλο ποσοστό Σωματείων, δεν έχουν έρθει τα πρακτικά στη Ομοσπονδία. Το έργο της επιτροπής νομιμοποίησης καθίσταται δυσχερές όταν δεν έχει τα απαιτούμενα χρονικά περιθώρια. Είναι ανάγκη να διασφαλιστεί η έγκαιρη αποστολή των πρακτικών ενώ παράλληλα πρέπει να διασφαλιστούν  οι ενιαίοι κανόνες διεξαγωγής των εκλογών. Η θέση του ΜΕΤΑ Υγειονομικών είναι να ληφθούν τα απαραίτητα εκείνα μέτρα ώστε να μην  αποκλειστεί κανένα Σωματείο από την εκπροσώπησή του στο συνέδριο της ΠΟΕΔΗΝ και να ακολουθηθούν ενιαίοι κανόνες στις εκλογές..
    1. Αξιολόγηση
    Η μεγάλη νίκη που πέτυχε το υγειονομικό κίνημα ενάντια στην αξιολόγηση, πρέπει να περιφρουρηθεί. Η Ομοσπονδία πρέπει να είναι σε επαγρύπνηση όσον αφορά τυχόν μεθοδεύσεις και παράνομες υπηρεσιακές πράξεις προκειμένου να εμφανίστεί από την Κυβέρνηση ψευδής εικόνα για τη συμμετοχή των συναδέλφων στην αξιολόγηση.
    1. Γενική Απεργία
    Τα νέα αντεργατικά μέτρα που προωθούνται μπροστά στην 3η Αξιολόγηση σε συνδυασμό με τις ρυθμίσεις που αμφισβητούν το δικαίωμα στην Απεργία απαιτούν πανεργατική απάντηση με Απεργία. Δυστυχώς μέχρι σήμερα με ευθύνη της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ αλλά και τη στάση δυνάμεων στην ΑΔΕΔΥ το συνδικαλιστικό κίνημα δεν κινείται σε αυτή την κατεύθυνση. Η ΠΟΕΔΗΝ πρέπει να προτείνει να αποφασιστεί Απεργία για το τέλος Νοεμβρίου και να πιέσει προκειμένου οι δύο συνδικαλιστικές οργανώσεις να κινηθούν σε αυτή την κατεύθυνση.

    Για το ΜΕΤΑ Υγειονομικών
    Ανδρέας Μακρής