Σελίδες

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

Βρέχει...προσλήψεις και μια αλήθεια!

Αποτέλεσμα εικόνας για σκιτσα για υποσχεσεις πρωθυπουργων από τη ΔΕΘ  Στη φετινή ΔΕΘ, ο αριθμός των προσλήψεων που υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός για το χώρο της υγείας, εκτινάχτηκε στις 10.000 !
Δεν έχει διευκρινιστεί βέβαια αν αυτές οι 4500 προσλήψεις που είχε υποσχεθεί  ότι θα... είχαν φτάσει στα Νοσοκομεία μέχρι το τέλος του 2015, είναι εκτός λογαριασμού!
Πάντως, από τότε μέχρι τώρα, το προσωπικό έχει μειωθεί, τουλάχιστον, κατά 5000...και οι αποχωρήσεις συνεχίζονται με ταχείς ρυθμούς.
Σύμφωνα λοιπόν με την τελευταία υπόσχεση, ανάμεσα στους 10000 περιλαμβάνονται 5000 άτομα με προγράμματα κοινωφελούς εργασίας 12μηνης διάρκειας. Περιλαμβάνονται επίσης και επικουρικοί. Το μόνο σίγουρο - και η μόνη αλήθεια - είναι ότι ο μεσαίωνας της ελαστικής εργασίας διογκώνεται και διευρύνεται με ποικίλες μορφές.
Ο νεοφιλελευθερισμός, τα μνημόνια και οι κυβερνήσεις που τα υπηρετούν, προωθούν την ελαστική εργασία σαν την κυρίαρχη μορφή εργασιακών σχέσεων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Προτεραιότητά τους είναι η διασφάλιση και η μεγιστοποίηση των κερδών του κεφαλαίου και των επιχειρηματικών ομίλων.
Η εργασιακή ζούγκλα και η καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων, παράλληλα με την συρίκνωση, το κλείσιμο και εν τέλει την παράδοση των δομών υγείας στα επιχειρηματικά συμφέροντα, συνθέτουν και για το χώρο της δημόσιας υγείας, τη ζοφερή μνημονιακή πραγματικότητα
Η πάλη για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών είναι μονόδρομος.
Ακούσαμε επίσης από το πρωθυπουργό, ότι τα χρήματα για τις  προσλήψεις θα βρεθούν από τα 246 εκατ. ευρώ που αναμένεται να λάβει η κυβέρνηση από τη δημοπράτηση των τηλεοπτικών αδειών.
Από τα χρήματα των τηλεοπτικών αδειών θα εξασφαλιστούν ακόμα:
Επιπλέον 60.000 σχολικά γεύματα για τους μαθητές που έχουν ανάγκη, στους πιο φτωχούς δήμους της χώρας. ‘Ετσι το πρόγραμμα θα καλύπτει συνολικά 260.000 μαθητές, πανελλάδικά. 
Η πρόσβαση επιπλέον 15.000 παιδιών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς.
Η χρηματοδότηση του προγράμματος «Γυρίζουμε Ελλάδα» που στόχο έχει να δώσει κίνητρα επιστροφής σε χιλιάδες νέους επιστήμονες που βρίσκονται στο εξωτερικό.
Η στήριξη της μεταρρύθμισης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

...Αναρωτιέται κανείς, ποιός θα προλάβει! 
 Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε (εκτός των άλλων) ότι τα χρήματα αυτά  θα καταβληθούν σε δόσεις…με ορίζοντα το 2018!
                                                        ...τα συμπεράσματα δικά σας!