Σελίδες

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΡΤ: Παρασκευή 12/7

Στις 21.30 θα γίνει προβολή της διεθνούς συμπαραγωγής της ΕΡΤ με το ARTE «LITTLE LAND» του Nίκου Νταγιαντά και συζήτηση για τα θέματα που αγγίζει η ταινία.

Στις 23.15 θα είναι μαζί μας, ο Ορφέας Περίδης

Στις 24.00 τα Μαγεμένα Ξωτικά.

Λίγα λόγια για την ταινία:
Με την ανεργία να έχει ξεπεράσει το 60% στους νέους, πολλοί εγκαταλείπουν τις πόλεις και στρέφονται προς την επαρχία, ελπίζοντας να αλλάξουν τη ζωή τους προς το καλύτερο.

Η ταινία ακολουθεί τον 35χρονο Θοδωρή, ο οποίος εγκαθίσταται μόνιμα στο απομακρυσμένο νησί της Ικαρίας. Εκεί, ανακαλύπτει μια κοινωνία που στηρίζεται στην αυτονομία και τη συνεργασία. Διατηρώντας ζωντανή την Ικαριώτικη παράδοση της «αλλαξάς» -η οποία αναβιώνει τώρα λόγω της κρίσης- πολλοί κάτοικοι της Ικαρίας δεν χρησιμοποιούν χρήματα για όλα όσα χρειάζονται: μελισσοκόμοι, οινοποιοί, αγρότες και ξυλουργοί, είναι πολυτάλαντοι και μαθημένοι στην ανταλλαγή αγαθών και υπηρεσιών μεταξύ τους.
Μέσα από ένα μωσαϊκό μοναδικών χαρακτήρων, o σκηνοθέτης Νίκος Νταγιαντάς  ανακαλύπτει τα μυστικά της Ικαρίας και πώς οι ριζικά διαφορετικές ζωές των κατοίκων του νησιού μας αφορούν άμεσα, ιδιαίτερα σε αυτήν την περίοδο οικονομικής και κοινωνικής αναταραχής.
Η ταινία, σε σκηνοθεσία Νίκου Νταγιαντά, απέσπασε το Βραβείο WWF για το περιβάλλον και το Βραβείο Habitat της EΡT3 στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης 2013.  



ΠΗΓΗ: ertopen.com